FLATTIRE voor iPhone: bestel een mobiele fietsenmaker in Amsterdam

Wat doet deze app?

FLATTIRE is een iOS-app die de toegang tot de mobiele fietsreparatiediensten van FLATTIRE.nl eenvoudiger maakt dan ooit tevoren. In minder dan een minuut en slechts een paar simpele handelingen kun je een afspraak maken voor een fietsreparatie ter plaatse, of het nu gaat om een lekke band of iets ingewikkelders. Vul de locatie van je fiets in of laat de app hem voor je vinden, selecteer het probleem uit een lijst en ontvang een prijsinschatting. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om een foto te nemen van het probleem en je fietstype. Tot slot vul je je beschikbaarheid in en bevestig je de aanvraag. Eén van onze medewerkers komt naar jou toe op de ingevulde tijd en plaats en 15-30 minuten later stap je weer op je fiets. Je kunt ervoor kiezen om ons gezelschap te houden of om je eigen gang te gaan; in het laatste geval bellen wij je wanneer we klaar zijn. Het kost je dus slechts 5 minuten werk. Oh, en wist je dat we goedkoper zijn dan de meeste fietsenmakers?

 

Waarom deze app?

Kapotte fietsen zijn niet bedoeld om verplaatst te worden. In een hectische stad waarin fietsen in toenemende mate een onmisbaar onderdeel vormen van het dagelijks leven zijn de oude fietsreparatiemethoden niet langer toereikend. De zoektocht naar een geopende fietsenwinkel in de buurt kan tijdrovend zijn. Als je er dan eenmaal één hebt gevonden kan het dagen duren voordat je fiets gemaakt is, waardoor je bent aangewezen op het openbaar vervoer. Het meest vervelende is de onzekerheid: wordt mijn fiets op tijd gemaakt, hoeveel gaat het uiteindelijk kosten en levert de fietsenmaker kwaliteit? Veel fietsen gaan kapot op grote afstand van een fietsenmaker of buiten openingstijden en het is dan vaak gewoonweg teveel gedoe om een fiets te laten repareren voor het hedendaagse drukke individu. Geen wonder dus dat veel fietsen worden achtergelaten.

Wij streven ernaar om dit te veranderen door een eeuwenoude uitvinding te upgraden naar de 21ste eeuw. De hedendaagse technologie biedt ons de mogelijkheid om de best mogelijke service te bieden op de meest snelle en transparante manier en toch goedkoper te blijven dan de meeste fietsenmakers.

 

Wie zit erachter?

FLATTIRE is gecreëerd door FLATTIRE.nl, een team van drie Master-studenten aan de Universiteit van Amsterdam met verschillende opleidingsachtergronden zoals marketing, psychologie en ondernemerschap & innovatie die werden samengebracht door een gedeelde passie voor fietsen en het verlangen om hun rol in de samenleving te veranderen.

 

Over het bedrijf in het algemeen

FLATTIRE.nl is gestart in 2013 als een mobiele fietsenmaker in Amsterdam. Waar we ooit begonnen met het repareren van fietsen bij studentencomplexen groeiden we al snel uit tot een bedrijf met klanten uit alle delen van de bevolking, die allemaal verbaasd zijn over hoe eenvoudig het is om hun fiets te laten repareren – zonder bijkomende kosten.