Top 5 plekken om te fietsen rond Utrecht

Utrecht is natuurlijk nog altijd een van de mooiste steden om te ontdekken met je fiets. Deze oude stad heeft erg veel te bieden en er is echt super veel moois om te zien. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen deze mooie plekjes ook weet te vinden. Wij zijn er gelukkig van FLATTIRE voor je om de 5 plekken te laten zien die je echt niet mag missen als je op de fiets zit.

  • De Domtoren

Een bezoekje aan Utrecht is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de Domtoren. Deze toren is altijd weer te herkennen in de stad, deze toren die je dan ook van ver af aan al in de verte staan. De toren is goed te bereiken met de fiets en vrijwel alle kleine weggetjes uit de stad komen uiteindelijk uit bij het plein waar je de Domtoren kunt vinden.

Fietsen De Domtoren
© https://www.domtoren.nl/
  • Tocht langs de grachten

Utrecht staat bekend om de vele grachtjes die je in de stad kunt vinden. Deze grachten zijn vroeger aangelegd in de tijd van de Gouden Eeuw, toen moesten de boten namelijk door de stad kunnen varen. Door deze grachtjes krijg je echt een indruk in hoe het vroeger precies geweest moet zijn in de stad. Er zijn vele soorten routes te vinden die je kunt afleggen langs de grachten, kijk zeker even op internet.

Fietsen Tocht langs de grachten utrecht
© https://www.bezoek-utrecht.nl/
  • Stelling van Utrecht

Deze oude stelling behoort ook tot een van de plekken die je kunt bereiken op de fiets. Het is een fort wat vroeger veel gebruikt werd tegen de Spanjaarden, vandaag de dag kan je er een museum vinden. Het mooie van deze plek is dat vrijwel alles nog intact is, voor de geschiedenisliefhebbers zeker een aanrader!

Fietsen stelling van utrecht
© http://www.hicle.nl/
  • Spoorwegmuseum

Even buiten de stad kan je het spoorwegmuseum vinden. Dit museum staat bekend als het beste museum als het aankomt op treinen en oude locomotieven. Je kunt er even heen fietsen om een kijkje te nemen. Rond het terrein fietsen is ook al leuk, hier kan je namelijk de oude spoorwegen nog vinden.

Fietsen spoorwegmuseum utrecht
© https://www.rijdendetreinen.nl/
  • Kasteel de Haar

Op de laatste plaats is er ook nog kasteel de Haar. Dit is een oud kasteel wat gelegen is in de prachtige natuur van Utrecht. Het is erg leuk om hier een rondleiding te volgen, je kunt namelijk precies zien hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd. Wij raden aan om te gaan op een warme dag, je zou namelijk zeker een kijkje moeten nemen in de schitterende tuin.

Fietsen kasteel de haar
© https://www.kasteeldehaar.nl/

Zoals je wel kunt zien is er genoeg te ontdekken in Utrecht. Mocht je trouwens een lekke band krijgen of iets dergelijks tijdens het fietsen in de omgeving van Utrecht dan hoef je ons van FLATTIRE alleen maar even te bellen. We zorgen ervoor dat jouw fiets binnen no time weer in optimale staat zal zijn om te gebruiken!

https://flattire.nl/top-5-places-to-go-on-a-bike-ride-around-amsterdam/